Megtanulom, megőrzöm, továbbadom

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le Szatmárcsekén a Himnusz kéziratát. Nemzeti imádságunk születésnapját a 6.a osztály irodalmi műsorával ünnepeltük. A megemlékezést szerkesztette és rendezte, az osztály magyartanára, Katonainé Pataki Katalin. 

 A műsor meghallgatható itt:

http://szuai.hu/images/weblap_dokumentumai/schoolfm/kulturanap0122.mp3

A csapat “főépítésze”

A First Lego League (FLL) nemzetközi verseny magyarországi regionális elődöntőjében a négy kategóriából a robotjáték kategóriát megnyertük. Mivel két kategóriában időhiány miatt nem tudtunk kellően felkészülni, ezért az összesítésben nem jutottunk tovább. Amire viszont nagyon büszke vagyok, hogy az országosan induló 68 csapatból, csak egy csapat kapott több pontot robotjáték kategóriában. A lengyel és a cseh csapatok közül sem tudtak megelőzni bennünket. A kategória vezetője és tervezője én voltam. Középiskolás csapatokkal versenyeztünk, többen már évek óta együtt dolgoznak. Bízom benne, hogy a mostani csapattal még sok versenyre eljutunk, és szép eredményeket érünk el.

A képen a szakmai zsűri értékeli a robot szabályos működését.

A riport az alábbi linken meghallgatható:

http://szuai.hu/images/weblap_dokumentumai/schoolfm/FM90%20FLL%20riport.mp3

 

Eigner Bendegúz

8.a

 (A képre kattintva nagyban megtekinthető)

A mosoly visz tovább

Tizenkét éve veszünk részt a Méltóság mezeje programban: számtalan iskolai, iskolák közötti és városi szemléletformáló eseményen. “A programot tíz évre terveztük, de tovább folytattuk – fogalmazott Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke a Méltóság Naphoz kapcsolódó emléklap átadó ünnepségen -, mert rengeteg visszajelzés, kedvesség és köszönet érkezett, hogy milyen sokat kaptunk egymástól és mennyire fontosak vagyunk egymásnak.” Mi is így gondoljuk.

(A képre kattintva nagyban is megtekinthető)

Dubai kirándulás

2018 tavaszán a Lego egy neves youtuber közreműködésével nemzetközi versenyt hirdetett. Az ország legügyesebb Spinjitzu mesterét keresték. A versenyre én is jelentkeztem. Miután a környező országok mestereit is sikerült magam mögé utasítani, én lettem a megmérettetés győztese. A nyereményem az volt, hogy október 22. és 28. között elvihettem családomat a dubai élményparkokba: a Legolandba, a Waterparkba és egy óriási filmgyárba is. Láttuk a világ egyetlen 7 csillagos szállodáját, a Burj Al Arabot. Látogatást tettünk a Burj Khalifánál, amely 163 emeletével a föld legmagasabb épülete. Fantasztikus élményekben volt részünk!

Eigner Bendegúz 8. a

Nagycsoportos tehetségkutató

(A nagyításhoz kattintson az adott képre)

comenius logo engread